Cura de la pell i el cabell després de l’estiu

L’estat i l’aparença de la nostra pell són importants per a la nostra salut i el nostre benestar general. Quan la pell està sana i en bon estat, a més de ser suau i de color homogeni, és capaç de protegir el nostre cos de factors mediambientals nocius com els agents irritants, els al·lèrgens i els microbis, i exercir més funcions de regulació de la temperatura . Hi ha molts factors, interns i externs, que afecten l’estat de la pell i que influeixen en el seu aspecte i en les seves sensacions.

L’estiu és una època de l’any en la qual la nostra pell i cabell es veuen exposats a moltes agressions exteriors, entre elles, els raigs del sol, l’aigua salada, i el clor. L’exposició al sol i la calor fan que la pell perdi elasticitat i que els cabells es deshidratin. Per això, després de l’estiu cal proporcionar al cos algunes cures especials destinades a hidratar, refrescar i regenerar la pell i els cabells.

Us assenyalem a continuació alguns dels aspectes als quals heu de prestar especial atenció:

  • Utilitzeu un sabó i un xampú adequats. Per al cabell, utilitzeu xampús suaus, adaptats al tipus de pell. Per reparar els cabells danyats, és essencial utilitzar diàriament un xampú amb ingredients reparadors que ajudi a reconstruir l’estructura capil·lar, i després aplicar una mascareta nutritiva, que reestructurarà en profunditat tot el llarg del cabell i millorarà així la seva resistència i flexibilitat. Per a la pell, trieu un gel neutre.
  • Assequeu bé els plecs de la pell per evitar la humitat que afavoreix el creixement de gèrmens.
  • Mantingueu la pell hidratada, utilitzant després de la dutxa una bona crema hidratant amb components “humectants” que atreguin l’aigua dins de la pell i amb components d’efecte oclusiu, que serveixen de barrera, per impedir la pèrdua d’aigua epidèrmica. En zones en què la pell hagi sofert major agressió, utilitzeu cosmètics específics que continguin antioxidants com la vitamina C i E.
  • L’exfoliació o ‘peeling’ accelera el procés de renovació cel·lular i allibera la pell de cèl·lules mortes.
  • Els ulls són una de les parts més delicades del nostre cos i la zona de la cara amb la pell més fina. És per això que cal tractar-los amb productes específics que ajudin a rehidratar i a reforçar la seva barrera cutània.
  • Els llavis també pateixen molt a l’estiu a causa del sol, el vent, la calor, la sal del mar, el clor de les piscines, etc. i es deterioren en excés, ja que la capa o mucosa que els protegeix és extremadament fina. Cal reparar-los com més aviat millor perquè tornin a recuperar el seu finor, la seva humitat natural i desapareguin aquestes molestes esquerdes i fins i tot petites arruguetes al seu voltant. Per a això es pot utilitzar un producte labial (crema o stick) i si pot ser amb factor de protecció solar.
  • L’alimentació juga també un paper important en el manteniment d’una pell i un cabell saludables. L’aigua afavoreix la hidratació i ajuda a l’organisme a eliminar les toxines a través de la pell, i una dieta equilibrada proporciona nutrients que afavoreixen la restauració de la pell i el cabell danyats.

Per saber quins productes són els més adequats, consulteu el farmacèutic.

 

Font: Academia Española de Dermatología y Venereología.